Viering zilveren jubileum

In 2021 is het vanwege corona niet mogelijk geweest om met elkaar en publiek het 25-jarig bestaan van ons koor te vieren. In september, met de start van het nieuwe seizoen 2022-2023, hebben we gelukkig een begin kunnen maken met ons jubileumrepertoire ‘Circle of Life’. We zijn nu volop bezig met de voorbereidingen van een mooi concert.

Op vrijdag 21 april 2023 geven we ons jubileumconcert in de Dorpskerk aan de Hoofdweg 74 in Eelde. Koffie en een drankje na afloop worden in ’t Loughoes geserveerd. Vanwege de feestelijke gelegenheid bieden wij de koffie met wat lekkers erbij aan.

Het grootste deel van de 25 jaren van ons bestaan hebben we met een vast duo bestaande uit dirigent Douwe Ettema en pianist Rop Haverkort samengewerkt. Ook nu nog hebben zij de leiding bij onze repetities en optredens. Speciaal voor het jubileumconcert worden we bij enkele nummers bijgestaan door een gitarist.

Het thema ‘Circle of Life’ sluit aan op de vier seizoenen in de natuur die vertaald worden naar het leven: voorjaar-jeugd, zomer-adolescentie, herfst-volwassenheid, winter-ouderdom en weer het ontstaan van nieuw leven en hoop na meer donkere tijden.

Het repertoire bestaat onder anderen uit wiegeliedjes, smartlappen, liederen uit musicals, en popsongs voornamelijk in het Nederlands en het Engels. Afgewisseld met enkele anderstalige stukken in bijvoorbeeld het Spaans of Jiddisch waarbij we natuurlijk ons beste beentje voorzetten. Het programma biedt een uitgebreide schakering in muziek zoals ook in het leven van alles op ons afkomt.

Aanvang van het concert: 20.00 uur

Kaarten à € 10,- kun je bestellen via info@charmantykoor.nl

We verwelkomen je graag op 21 april!